Αλεύρι κινόα

Το αλέυρι κινόα παρασκευάζεται από τους καρπούς του φυτού, έχει κρεμ χρώμα και είναι χωρίς γλουτένη, καθιστώντας το ιδανική λύση για όσους έχουν δυσανεξία ή αλλεργία σε αυτή. Η τραχύτητα των κόκκων μπορεί να ποικίλλει ανά περίπτωση, αλλά σε γενικές γραμμές κανείς διαπιστώνει πως το αλεύρι από κινόα είναι πιο τραχύ από το συνηθισμένο σιτάλευρο.

Όπου χρησιμοποιηθεί προσδίδει μια ελαφριά γεύση καρυδιού και είναι κατάλληλο τόσο για γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές, όπως μπισκότα, κέικ, ψωμί ή και χειροποίητα ζυμαρικά.

Όπως και ο καρπός του κινόα, από τον οποίο και παρασκευάζεται, έτσι και το αλεύρι από κινόα περιέχει περισσότερη πρωτεϊνη από οποιουδήποτε άλλου είδους αλεύρι. Επίσης περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών, μερικά από τα οποία είναι: ψευδάργυρος, σίδηρος, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β κ. ά. όμοια με αυτά που μας προσφέρει ο καρπός του κινόα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου