Κείκ καρότου - κολοκυθιού χωρίς ζάχαρη ( με στέβια Steevia)



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού (για το λαδωμα ταψιού)
1 2/3 φλιτζάνι αλεύριΤυπου Μ  
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
1/4 κουταλάκι του γλυκού ΚανέλαΚεϋλάνης (σκόνη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού Ακατέργαστο αλάτι Μεσολογγίου ψιλό
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κολοκύθι
1 ½    φλιτζάνι τριμμένο καρότο
1/4   φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια


ΟΔΗΓΊΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Βουτυρώνουμε το ταψί , στη συνέχεια σκονίζουμε  με το αλεύρι .
Σε ένα μέτριο μπολ , ανακατεύουμε  μαζί το αλεύρι , τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ , χτυπάμε  ελαφρά μαζί την στέβια και τα αυγά . Προσθέστε λάδι καρύδας , τριμμένο κολοκύθι , τριμμένο καρότο , και το γιαούρτι.  Ανακατεύουμε  να συνδυαστούν.
Αναμιγνύουμε σιγά-σιγά με  στο μίγμα αλευριού .
Στο τέλος προσθέτουμε  καρύδια και σταφίδες .

Απλώνουμε ομοιόμορφα στο βουτυρωμένοι ταψί αι ψήνουμε για μια ώρα , ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα  στο κέντρο του ψωμιού να βγαίνει καθαρή







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου